Tips voor het kopen van een luidspreker.

Gepubliceerd op 26/04/2023

Voor wie op zoek gaat naar een luidspreker is er een groot doolhof aan keuze mogelijkheden. Welke speaker heb ik nu nodig en welke past bij mijn behoeften? Voor wie op zoek gaat naar de perfecte luidspreker en nog geen idee heeft wat die precies moet hebben kijk je hier. Wij gaan proberen je een zetje te geven en wat meer duidelijkheid over soorten speakers en welke je ongeveer moet hebben. Welkom bij de eerste stap naar je nieuwe speaker. 

Wat voor speaker heb jij nodig?

We starten even helemaal bij het begin. Welke soort speaker heb je precies nodig? Het lijkt misschien makkelijk maar wat heb je nu echt nodig? En wat zoek je precies?

De eerste stap is, hoeveel ruimte heb je precies? Als je heel veel ruimte hebt kun je net zo goed een vloerstaande luidspreker neerzetten. Deze vind je hier: Vloerstaande luidsprekers - Geluidonline.nl is de vergelijkingssite voor audio apparatuur. Met minder ruimte kun je beter kijken voor een klein en compacte bleutooth speaker. In het geval van weinig ruimte is een actieve luidspreker misschien wel aan te bevelen. Een actieve luidspreker heeft een versterker in zich zitten waardoor je met deze kleine speaker geen verdere apparatuur nodig hebt. Actieve luidsprekers vind je hier: Actieve luidsprekers - Geluidonline.nl is de vergelijkingssite voor audio apparatuur.

 

Natuurlijk is de keuze tussen een vloerstaande luidspreker en een kleiner model niet alleen het verschil in grootte. Laten we beginnen met dat groot niet altijd meteen beter is. Let eerst op het doel dat je hebt met de speaker. Let ook op de ruimte waarin je ze gaat zetten, hoe is de akoestiek daar? Een ruimte aanpassen op je speaker is lastig. Een speaker aanpassen op je ruimte is een stuk gemakkelijker. Nu ben je hier dus aan het juiste adres eerst goed inlezen en dan pas kopen. Nu kun je gemakkelijk alle specifieke informatie lezen bij ieder product. Lees je eerst goed in.

 

Nog een tip: spreek duidelijk met jezelf af wat je precies wilt besteden aan je nieuwe luidspreker. Eerst een budget en daarna een speaker. In de geluidwereld kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Als je een duidelijk budget in je hoofd hebt dan kun je filteren op dat bedrag en dan komen er een aantal mooie speakers tevoorschijn.

 

Natuurlijk is er ook nog een technisch aspect aan een speaker. Hiermee kun je denken aan het vermogen, de weerstand en de gevoeligheid.

 

Wattage: Een wattage zegt niet over wat een speaker heeft, maar over wat een speaker aankan. Als een speaker een hoger wattage heeft kan die wel luider spelen, maar dat is natuurlijk niet alles. Het moet ook altijd nog goed klinken.